|
|
|
|
! kurre finns inte i ordlistan. Lägg till det!
|
|
Andra förslag: |
|
Uttrycket "att gå bort" är väldigt användbart för saker man av någon anledning inte gillar, eller t o m starkt ogillar. En sak/person kan gå bort i olika grader. Ibland är skillnaden från orden "pesta", "pecka" och "osoft" inte alls stor. En ordagrann översättning är knepig och det kan skilja sig lite från fall till fall.
"Kurre på mitt jobb går bort så jävla hårt" = Kurt på mitt jobb ogillar jag väldigt starkt.
"Jag tycker det går bort att man inte får röka på bussarna längre" = Jag tycker det är dåligt att man inte får röka på bussarna längre.
"Det gick bort att man inte fick sås till köttet" = "Det var dåligt att man inte fick sås till köttet"
den 4 augusti 2008
|
|
En person som är jävligt trött på de blå frihets- och egetvaldunsterna som alliansen slår i ögonen på folk. Sosse, en person som vet att människan är ett flockdjur och klarar av att inse konsekvenserna av detta enkla faktum. En person som lämnat tonårsmentaliteten och dess egocentrism i tid, dvs. typ vid tjugoårsåldern. En person vill att alla ska med och som mår skit av att åka ut på ett jävla köpcentrum där utanförskapet lullar runt. En person som börjar uppfatta konsumtion som ersättning för religionen, ett opium för folket. En person som är jävligt trött på att åka vidare till nästa köpcentrum eftersom medicinen inte fanns på det jävla privata apoteket. En person som är pisstrött på all den byråkrati som uppstår i det jävla valfrihetslandet. En person som inte fattar varför alla tror att något ska bli billigare för slutkunden bara för någon jävla moms sänks. En person som är skettrött på alla tonåringar i 35-årsåldern som lipar på akuten för att de inte får antibiotika för sitt förkylningsvirus. En person som får fnatt på likriktningen som konkurrens- och konsumtionssamhället skapar, den där likriktningen som tydligen är så mycket finare än statliga direktiv, dvs. en person som inte fattar att det är mycket bättre om ett multinationellt företag bestämmer byggnormerna än om staten gör det, att det är mycket friare om Hornbach och Bauhaus bestämmer hur det ska se ut hemma hos dig än om staten gör det. En person som undrar varför i helvete det är så mycket bättre om den som har mest pengar och finast aktiebolag ska bestämma över ditt liv än om staten gör det.
Jag
den 29 december 2012
|
|
Skurre är ett annat ord för skunk. (Marijuana)
Person 1: Har du zattlan vi ska beckna bror? Person 2: Nej brori. Person 1: Vad fan mannen! Sa ju åt dig i förrgår att fixa det! Person 2: Chilla broder! Jag har fett med skurre så paran kommer rulla in! Person 1: Okej, fett.
den 11 februari 2015
|
|
En nedsättande benämning på en swishjournalist.
Bakgrund: En swishjournalist är en medieaktör, ej avlönad eller knuten till mediehusen, som tar emot frivilliga donationer från sina läsare/tittare/följare.
I samband med att P4 Stockholm presenterade Språkrådets nyordlista 2019, kunde statsreportern Ola Gäverth inte hålla sina personliga åsikter borta från den skattefinansierade public service-aktörens sändning. Gäverth använde ordet ”swishhora” för att beskriva konkurrerande journalister inom alternativmedia.
– Någon som säger sig vara journalist och som inte tillhör ett mediehus men som tar in pengar, eh… via Swish alltså. Man tigger pengar helt enkelt för att få fortsätta och verka. Jag kallar dem ju swishhora, sade Gäverth i sändningen.
den 1 januari 2020
|
|
Smurfa eller blinka, i videospel, handlingen av en högkvalificerad spelare som spelar inom en lägre karaktär eller konkurrensfäste. Smurfing används också för att beskriva en spelare som låtsas vara en annan spelare genom att använda deras konto, vanligtvis för en konkurrensfördel eller för att komma runt ett förbud mot smurfing-spelaren.
-Jag tror att den där spelaren/personen spelar väldigt dåligt eller bra, bara för att han smurfar.
-Alltså vad är det där för en spelare egentligen? -Vad gör eller håller han på med?! -Herregud detta måste ju vara ett skämt eller något, han/hon måste ju spela som en "smurfing".
den 8 mars 2021
|
|
När man har fyra snusprillor på samma gång, alla ska vara i överläppen!
Kurre: Vill du ha snus?
Conny: Jag tar gärna en Albatross.
Kurre: Får du plats med de under läppen?
Conny: De är klart.
den 14 oktober 2022
|
|
Porrfilm
"Kurre, min gamla polare och ägare av Sveriges största samling knullrullar"
den 4 februari 2023
|
|
En Dingus kan beskrivas enklast som en T.ex, lustigkurre. En lustig kurre, dvs en lustig-kurre ofta skriven som: "Lustigkurre". En kurre som är lustig, alltså en person/kurre som beter sig lustig som en "Kurre". alltså en "lustigkurre".
En sådan person (Lustigkurre) kan även kallas en "Dingus" om personen är både en "lustigkurre" samt onormalt dum (inte intelligent). En "Dingus" är alltså en Kurre/person som är lustig, alltså en "lustigkurre" som även är onormalt ointelligent, alltså korkad kallas då en "Dingus".
Dingus kan även förekomma att sägas som kommentar på en persons utseende om personen ser korkad ut samt lustig ut.
"Du beter dig som en Dingus." "Han jag träffade igår var en riktig Dingus." "Min chef är en Dingus" "Han ser ut som en Dingus"
den 15 april 2024
|
|
Filur, lustigkurre. Observera: Ordet stavas spelevink, inte spillevink. Läs på https://svenska.se
Han/hon är en riktig spelevink.
den 17 september 2024
|
|
"Lustigkurre" är ett ord som klingar lika lustigt som dess betydelse antyder. Det är en term på svenska som används för att beskriva någon som är skojig, busig och har en förmåga att sprida glädje och skratt omkring sig. Ursprunget till ordet är en kombination av "lustig" och "kurre", där "lustig" betyder rolig eller underhållande, medan "kurre" är en föråldrad term som användes för att beskriva en person, vanligtvis en ung man, med en lättsinnig eller skämtsam natur.
När man tänker på en lustigkurre kan man föreställa sig en person som alltid har ett leende på läpparna och som ser det komiska och positiva i alla situationer. Det är någon som är kreativ när det kommer till att hitta på skämt och bus, men samtidigt har en varm och vänlig personlighet som gör att alla trivs i dennes sällskap.
Att vara en lustigkurre handlar inte bara om att vara rolig utan också om att kunna lyfta upp andras humör och skapa en ljusare stämning omkring sig. Det handlar om att kunna skapa minnen och ögonblick av glädje som folk bär med sig långt efter att skratten har tystnat.
En lustigkurre är ofta en person som är spontan och oberäknelig på ett positivt sätt. De kan dra till med oväntade skämt eller upptåg som får alla i deras närhet att skratta och glömma vardagens bekymmer för en stund. Deras humor kan vara allt från torr och underfundig till slapstick och tokrolig, men oavsett form så är det alltid en källa till glädje och energi för dem som får ta del av den.
Att vara en lustigkurre innebär också att kunna skoja med sig själv och inte ta livet alltför allvarligt. Det handlar om att ha en ödmjuk inställning till sig själv och att kunna skratta åt sina egna misstag och brister. Genom att visa en sådan öppenhet och självdistans blir en lustigkurre ännu mer charmig och tilltalande för andra.
Det är viktigt att notera att att vara en lustigkurre inte bara handlar om att vara rolig utan också om att vara empatisk och respektfull mot andra. Även om en lustigkurre kanske drar skämt och skrattar mycket så är de också medvetna om när det är läge att vara seriös och stöttande. De är bra lyssnare och kan vara där för andra när det behövs som mest.
En lustigkurre är ofta en centralfigur i sociala sammanhang, där de fungerar som en naturlig samlingspunkt och får folk att känna sig välkomna och inkluderade. De är bra på att bryta isen och få igång konversationer, vilket gör dem till ovärderliga personer att ha med sig på fester och tillställningar.
När det kommer till att beskriva en lustigkurre kan man tänka på personer som Charlie Chaplin, Robin Williams eller Jim Carrey - alla kända för sin förmåga att sprida glädje och skratt vart de än går. Dessa personer är inte bara komiker utan också entertainer och konstnärer som har en unik förmåga att beröra människor på ett djupt plan.
Sammanfattningsvis är en lustigkurre en person som sprider glädje och skratt omkring sig vart de än går. De är kreativa, spontana och har en förmåga att få andra att känna sig välkomna och inkluderade. Genom sin humor och värme blir de en viktig del av gemenskapen och lämnar ett varaktigt intryck på alla som har förmånen att träffa dem.
"På festen var Johan den verkliga lustigkurren, med sina oväntade skämt och busigheter.
Barnen älskade att leka med grannens hund, en riktig lustigkurre som ständigt hittade på nya knep.
I gruppen av vänner var Lisa den ultimata lustigkurren, alltid redo att få igång skratt och glädje.
På teatern spelade Gustav rollen som lustigkurren, vilket fick publiken att gapskratta under hela föreställningen.
Under picknicken på ängen var det lilla ekorren som visade sig vara den verkliga lustigkurren, med sina kluriga konster.
På arbetsplatsen är det alltid gott om skratt när Anna är närvarande, en verklig lustigkurre som sprider glädje till alla runtomkring.
I sagornas värld är det ofta den listige räven som framställs som en lustigkurre, redo att lura de andra djuren med sina påhittiga idéer."
den 15 april 2024
|
|